Downloads

Op deze pagina een aantal handige downloads.


Powerpointpresentatie 7 tot 9 jaar


Deze presentatie geeft voor 7 tot 9 jarigen uitleg over de werking van de gps ontvanger. Het geeft een hele simpele uitleg op het niveau en de belevingswereld van een kind tussen de 7 en 9 jaar. Het geeft de basisuitleg van het principe van de GPS-navigatie: hoe weet de GPS ontvanger waar hij is. In de basis is dit ook de uitleg voor de meer ingewikkelde navigatiesystemen; hoe "weet de tomtom waar hij is".
Download de powerpointpresentatie
Via deze link vind u de uitleg in presentatievorm voor volwassenen en oudere kinderen

Kaartcoordinaten


In dit informatieblad is een uitgebreide uitleg (leeftijd 14+) over de werking van kaartcoordinaten en het gebruik van de kaarthoekmeter. Met deze uitleg bent u in staat om van stafkaarten de zogenaamde in het "RD-coordinaatstelsel" de coordinaten van de kaart te meten zodat deze ingevoerd kunnen worden in de GPS ontvanger of omgekeerd de coordinaten uit de GPS-ontvanger op de kaart gevonden kunnen worden.
Download het informatieblad met uitleg over de werking van kaartcoordinaten

Hoe werkt GPS


In dit informatievel een vrij technische beschrijving van de basispricipes van de werking van de GPS ontvanger. Geschikt voor 14 jaar en ouder.
Download het informatieblad met uitleg over hoe GPS werkt

Werken met Waypoints


Speciaal voor de garmin e-trex H geschreven verkorte gebruiksaanwijzing voor het invoeren van waypoints, het bewerken ervan en het zoeken van waypoints.
download de verkorte gebruiksaanwijzing voor het werken met waypoints
www.geowegwijs.nl