GeowegwijsspelSpelen met de GPS-ontvangersMet de GPS-ontvangers zijn veel verschillende spellen te doen, je kan er routes mee lopen, geocaching doen etc..
Om op een makkelijk en toegankelijke manier op gang te komen en de mogelijkheden van het apparaat te ontdekken is het Geowegwijsspel gemaakt. Het spel bestaat uit 24 doosjes in 4 verschillende kleuren. Er zijn ruim 30 geospelkaarten met een naam en "codewoord" die gebruikt kunnen worden in de doosjes om groepen te laten "bewijzen" dat ze het doosje hebben gevonden. Deze set is bruikbaar om verschillende varianten te spelen en ook prima bruikbaar om route's mee uit te zetten.

Het Geowegwijsspel


Maximaal 4 groepjes verstoppen elk 6 doosjes van hun kleur en voeren bij elke verstopplek van een doosje een Waypoint in in de GPS-ontvanger. Bij terugkomst op het beginpunt wordt de GPS-ontvanger geruild en een ander groepje zoekt ze weer op en neemt ze weer mee naar het beginpunt. De groepjes zijn klein (bij voorkeur 3 personen) zodat iedereen de kans heeft echt met het apparaat te werken en te leren kennen. Het is de bedoeling dat het apparaat na elke keer dat iemand iets verstopt, of gevonden, heeft wordt doorgegeven.
Door afspraken te maken over de moeilijkheid van het verstoppen en afstand kan het spel helemaal aangepast kan worden aan de groep waarmee gespeeld wordt.

Bij het spel zit meer informatie en uitleg over hoe het spel te spelen, aandachtspunten en varianten van het spel.
Download speluitleg
www.geowegwijs.nl